2010. július 28., szerda

Megérjük a pénzünket!

G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!

Jelige: Katáng

Kategória: humoros, ifjúsági regény


Tárgyilagos:

A könyv egy 10 éves lány naplószerű bejegyzéseivel mutatja be egy háromgyerekes Práter utcai panelben lakó család életét. A sokat dolgozó, értelmiségi szülők (tanár anya, mérnök apa), valamint a talpraesett, a háztartást ellátó nagymama mindennapi nehézségeit, konfliktusait, valamint a sokszor felnőttekéhez mérhető gyermeki problémákat mutatja be egy gyerek szemszögéből, aki sokszor többet ért, mint azt a felnőttek elsőre gondolnák. Ugyanakkor – ahogy az életben is – a sok nehézség mellett rengeteg örömteli pillanat is adódik, és bebizonyosodik, hogy a humorérzék és az önmagunkon nevetni tudás mennyire megkönnyíti az életet.


Szubjektív:

Amikor először olvastam ezt a könyvet, akkor annyi idős voltam, mint a naplót író Kovács Anikó. Ebben az életkorban tökéletesen azonosulni tudtam vele, és jókat nevettem a viccesebb részeken. Ahogy idősebb lettem, újra és újra elolvastam, és egyre több mindent értettem meg, amiket gyerekként az ember csak érez, de felnőttként már meg is tudja fogalmazni. Véleményem szerint könnyen olvasható, a szereplők karaktere jól kidolgozott, sok alkalmat ad a nevetésre, és a gondolkozásra. A kedvenc részem a karácsonyi bejegyzés, aki elolvassa, biztos megérti majd, miért.


Idézet:

„Mit tetszik csinálni, ha egy lovat talál a fürdőkádban?”

2 megjegyzés:

  1. És ehhez a klassz kis könyvhöz hozzá lehetne valahogy jutni, Katáng? ;)
    (A válaszadáshoz a blogon szereplő Anatole France idézetet hagyd figyelmen kívül :) )

    VálaszTörlés
  2. Elolvastam a könyvet, egyszerűen szuper volt! Sírós-nevetős-meghatós-valóságos. Én is ajánlom ezt a könyvet Mindenkinek!! :)

    VálaszTörlés