2010. július 30., péntek

Felnőttmese Fertő city-ből




Vavyan Fable: Vis Major

Akció, krimi, felnőttmese

Aila


„Vis Major járó motorral várt rám. Még be sem húztam a lábamat, kilőtt a kocsival.

Hová rohanunk? – kérdeztem.

A vesztünkbe – felelte. Konokul ragaszkodtam a beavattatáshoz.

Kikéibe?

Néhány suhanc benyomult egy újságíróhoz, de a szomszédok meghallották a zsongást, lövöldözést, és zsarukat hívtak. Erre a támadók elbarikádozták magukat a lakásban a férfival és a kislányával.

Exkommandósnak való, nyalánk meló – morogtam.

Úgy bizony – felelte.

Feszültnek látszott. Elvesztette könnyű, tiszta illatát.

Az adrenalin nem dezodor.”


A történetről:

Kyra Emett, a jó környékről érkezett, eminens, végtelenül sznob, műveltségére, fényes eszére jócskán büszke rendőrnő csatlakozik a civil ruhás zsarukhoz Fertő city utcáin. Belépője fergeteges, jutalmul meg is kapja társnak a válófélben lévő, ennélfogva a szokottnál is mizantrópabb Vis Majort, a hajdani kommandós őrnagyot, aki 9mm-es Sterlingjével kéz-a-kézben őrzi a rendet a körzetben. Kezdeti vagdalkozásaik, majd egyre emberibb hangvételű beszélgetéseik, s az izgalmakban, fegyverropogásban bővelkedő akcióik csiszolják őket társakká. Ezenközben vendettát esküszik ellenük a fél alvilág, és még jó néhányan, ám ez nem akadályozza meg őket abban, hogy börtönbe juttassák ellenségeiket, sajátságos szélmalomharcot vívva a bűnnel.


Szubjektíven:


Humor, társadalomkritika, elsöprő lendületű akció, meg-meglelt harmónia, életszeretet, gazdag fantázia teszi varázslatossá Vavyan Fable regényeit. Tulajdonképpen csak azért pont ezt a könyvet mutatom be, mert éppen ezt olvasom, de áradozhatnék bármelyik másikról is. Ponyva? Az. Ettől még nagyon szeretem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése